Traži
Filters
Close

Politika privatnosti

Ažurirano i primjenjuje se s danom 25. svibnja 2018. godine

1. Uvod

Dana 25. svibnja 2018. godine u svim državama-članicama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, započela je primjena Opće uredbe o zaštiti podataka Europske unije (dalje: Uredba). Uskladili smo svoje postupanje sa zahtjevima Uredbe glede obrade i zaštite osobnih podataka, a kako je uređeno ovom Politikom privatnosti (dalje: Politika). Molimo, pažljivo pročitajte ovu Politiku.
Trgovačko društvo Alca Zagreb d.o.o. Zagreb, Koledovčina 2, OIB: 58353015102 (dalje: mi ili Alca Zagreb) obrađuje one osobne podatke koje ste nam sami dali, do kojih smo došli vlastitim analizama ili koje smo o Vama prikupili iz drugih izvora, a koji su nam neophodni za postizanje određenih poslovnih svrha na zakonit i siguran način sukladno odredbama Uredbe, drugih važećih pravnih propisa i ove Politike.
Ova Politika se primjenjuje na obradu osobnih podataka koju vršimo u okviru našeg poslovanja, uključujući posebice u vezi s Vašim korištenjem našeg web mjesta www.fabbeauty.eu, i naših profila na društvenim mrežama:
Facebook
Instagram

Načelno, osobnim podacima se smatraju bilo koji podaci pomoću kojih se može identificirati pojedinac, izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, prezime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator, ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet pojedinca.
Na temelju Uredbe imate različita prava, o kojima Vas detaljnije obavještavamo niže u točki 8. ove Politike.
Ako imate pitanja, primjedbi ili zahtjeva u vezi s našom obradom Vaših osobnih podataka, molimo, obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka putem podataka za kontakt navedenih niže u točki 3. ove Politike.

2. Tko je odgovoran za obradu Vaših osobnih podataka – tko je voditelj obrade?
Vaše osobne podatke obrađuje trgovačko društvo Alca Zagreb d.o.o. Zagreb, Koledovčina 2, OIB: 58353015102 (tzv. voditelj obrade).

3. Kako možete kontaktirati našeg Službenika za zaštitu podataka?

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kojem se možete obratiti u vezi sa svim pitanjima, primjedbama, prigovorima, zahtjevima ili drugim komentarima glede naše obrade Vaših osobnih podataka na adresu e-pošte zastitapodataka@fabbeauty.eu.


4. Koje kategorije podataka obrađujemo i zašto?
4.1. Korištenje naših internetskih stranica ili mobilnih aplikacija
Na našim internetskim stranicama i u mobilnim aplikacijama koristimo kolačiće (eng. cookies), alate za praćenje, postupke ciljanog oglašavanja i dodatke za povezivanje s društvenim mrežama te prikupljamo logove i podatke o Vašoj geolokaciji o čemu Vas detaljnije obavještavamo u narednim odjeljcima ove Politike.
4.1.1. Logovi
Prilikom Vašeg posjeta našemu mrežnome mjestu ili mobilnoj aplikaciji određeni se podaci o načinu Vašeg korištenja naše internet stranice automatski šalju preko preglednika koji koristite na svom uređaju na poslužitelja našeg mrežnog mjesta, odnosno aplikacije i privremeno se pohranjuju u tzv. log datoteci. Riječ je o sljedećim podacima koji se šalju, pohranjuju i automatski brišu, bez našeg utjecaja:
• IP-adresa Vašeg uređaja s kojim se putem interneta spajate na naše internetske stranice ili mobilne aplikacije;
• datum i vrijeme spajanja;
• naziv i URL datoteke kojoj pristupate;
• URL internetske stranice, odnosno aplikacije preko koje ste se povezali s našom internetskom stranicom;
• kojim se preglednikom koristite, kao i eventualno vrsta operativnog sustava na Vašem uređaju.
IP adresa označava mjesto Vašeg uređaja (npr. računala, tableta, mobitela i sl.) na internetu, a URL je poveznica do određenog sadržaja na internetu.
Važno je napomenuti da se ne radi o Vašim osobnim podacima, jer na temelju gore navedenih podataka nije moguće utvrditi Vaš identitet, osim u iznimnim slučajevima kada se IP adresa može smatrati osobnim podatkom.
Obrada je ove vrste podataka, posebice IP adrese Vašeg uređaja, nužna za potrebe legitimnih interesa Alca Zagreb ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe. Naši legitimni interesi sastoje se u pružanju Vam boljeg online iskustva prilikom posjeta našem mrežnom mjestu, odnosno našoj mobilnoj aplikaciji. Zato navedene osobne podatke prikupljamo, odnosno obrađujemo u sljedeće svrhe:
• radi omogućavanja Vašeg bržeg povezivanja s internetskim stranicama našeg mrežnog mjesta, odnosno s našom aplikacijom;
• radi poboljšanja Vašeg iskustva korištenja našeg mrežnog mjesta, odnosno naše mobilne aplikacije;
• radi procjene sigurnosti i stabilnosti naših sustava; te
• u druge administrativne svrhe.
Podaci se pohranjuju na rok od 38 mjeseci te se zatim automatski brišu.
4.1.2. Podaci o geolokaciji
Ako ste u svom pregledniku ili operativnom sustavu, odnosno u drugim odgovarajućim postavkama na svom uređaju, omogućili ili dali svoj pristanak u našoj aplikaciji za prikupljanje podataka o Vašoj geolokaciji, prikupljat ćemo te podatke kako bismo Vam mogli ponuditi prilagođenu uslugu koja se odnosi na Vašu aktualnu lokaciju, primjerice da Vas informiramo o lokaciji naše najbliže prodavaonice ili sl. Podatke o Vašoj geolokaciji ne obrađujemo ni u kakve druge svrhe, osim navedene. Podaci se pohranjuju na rok od 38 mjeseci te se zatim automatski brišu.

4.1.3. Kolačići
Kolačiće koristimo na našim internetskim stranicama također za potrebe legitimnih interesa Alca Zagreb ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe. Naši se legitimni interesi sastoje u optimizaciji našeg mrežnog mjesta.
Kolačići su male datoteke koje se automatski preuzimaju preko Vašeg preglednika i pohranjuju na Vašem uređaju (računalu, laptopu, tabletu, pametnom telefonu i sl.) prilikom Vašeg posjeta našem mrežnom mjestu. Kolačić neće na Vašem uređaju uzrokovati štetu, ne sadrži viruse, trojance ili drugi štetni softver. U kolačiću se pohranjuju informacije o Vašem uređaju, ali to nisu Vaši osobni podaci. Kolačići služe da Vaše iskustvo korištenja našeg mrežnog mjesta učinimo jednostavnijim i ugodnijim.
Većina preglednika automatski prihvaćaju kolačiće. Možete svoj preglednik konfigurirati na način da se na Vašem uređaju ne pohranjuju kolačići ili da se uvijek pojavljuje obavijest o kolačiću prije njegove pohrane na Vaš uređaj. Potpuna deaktivacija kolačića može onemogućiti ispravno funkcioniranje svih značajki našeg mrežnog mjesta. Trajanje pohrane kolačića ovisi, između ostaloga, o njihovoj vrsti.
Tako, koristimo privremene kolačiće koji traju do trenutka Vašega izlaska s naše Internet stranice i automatski se brišu nakon zatvaranja Vašeg preglednika. U njima se čuvaju privremene informacije za vrijeme Vaše posjete našem mrežnom mjestu.
Osim toga, u svrhu pojednostavnjenja korištenja našeg mrežnog mjesta koristimo trajne kolačiće koji se pohranjuju na Vaš uređaj i ostaju na njemu određeno vrijeme i nakon zatvaranja Vašeg preglednika. Takvi kolačići služe da prilikom Vašeg ponovnog posjeta mrežno mjesto prepozna da ste već posjećivali njegove internetske stranice ili da ste se već prijavili na svoj korisnički račun, kao i da se tom prilikom automatski ponovno aktiviraju postavke koje ste ranije već unijeli tako da ih ne morate ponovo unositi.
Konačno, koristimo i kolačiće za evidenciju statistika o korištenju našeg mrežnog mjesta kako bismo Vam mogli na temelju takvih statističkih analiza pružiti posebno prilagođene informacije i optimalnu ponudu naših proizvoda i usluga. Ti se kolačići nakon određenog vremena automatski brišu.
4.1.4. Targetiranje i retargetiranje
Na našem mrežnom mjestu i našim profilima na društvenim mrežama, kao i u našoj aplikaciji koristimo mjere targetiranja, tj. usmjeravanja naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih priopćenja i aktivnosti na ciljane skupine kupaca i retargetiranja, tj. ukratko prikazivanja naših, marketinških, odnosno promidžbenih priopćenja na internetskim stranicama trećih osoba.
Targetiranje se isto tako vrši pomoću kolačića koji sadrže podatke o tome za koje ste od naših proizvoda već ranije pokazali interes. Takva posebna vrsta reklamnih kolačića omogućuje da Vam se, s jedne strane, prikazuju relevantniji oglasi, a s druge strane ograničava se broj prikaza pojedinog oglasa. Takvi nam kolačići pomažu u mjerenju učinkovitosti naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih aktivnosti.
Uz to koristimo i kolačiće za tzv. retargetiranje, odnosno ponovno targetiranje, tj. prikazivanje Vam naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih oglasa ili drugih priopćenja na internetskim stranicama trećih osoba čak i po proteku određenog vremena nakon što ste posjetili naše mrežno mjesto. Takvi kolačići „pamte“ informacije o našim proizvodima i/ili uslugama za koje ste pokazali interes prilikom posjeta našem mrežnom mjestu i omogućuju nam preciziranje obraćanje našoj ciljanoj skupini kupaca na Internetu, čak i kada nisu na našem mrežnom mjestu.
Pravna osnova za targetiranje, odnosno retargetiranje sastoji se u našem legitimnom interesnu, u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, da naše reklamne, marketinške, odnosno promidžbene aktivnosti prilagodimo ciljnoj skupini naših kupaca. Svrha je targetiranja, odnosno retargetiranja da poboljšamo i povećamo interakciju s našim potencijalnim kupcima tako da Vam se prikazuju prvenstveno naša reklamna, marketinška, odnosno promidžbena priopćenja za koja smo procijenili da će Vama biti potencijalno najzanimljivija. U obostranom je interesu da Vas ne zamaramo s reklamnim sadržajima koji Vama nisu zanimljivi. Targetiranje i retargetiranje vrši se na pseudonimizirani način, tj. tako da nam ne omogućuje Vašu identifikaciju. Posebice, ti se podaci ne povezuju s Vašim identifikacijskim osobnim podacima.
Kolačiće za targetiranje, odnosno retargetiranje možete isključiti u postavkama svog preglednika. Takvi se kolačići inače automatski brišu nakon 38 mjeseci.
4.1.5. Kolačići trećih osoba
Surađujemo s reklamnim partnerima kako bismo ponudu na našem mrežnom mjestu, profilima na društvenim mrežama ili u aplikaciji učinili Vama što zanimljivijom. U tu svrhu na našem mrežnom mjestu postoje i kolačići trećih osoba, tj. naših poslovnih partnera pomoću kojih Vam se prikazuju njihova reklamna, marketinška, odnosno promidžbena priopćenja. Takvi kolačići isto tako prate Vaše preferencije prilikom posjete našem mrežnom mjestu i na temelju toga prikazuju Vam se prilagođene oglasne poruke naših partnera.
Pravna osnova za korištenje kolačića trećih osoba sastoji se u našem legitimnom interesu u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, da reklamne, marketinške, odnosno promidžbene aktivnosti prilagodimo ciljnoj skupini naših kupaca i ponudimo im proizvode i/ili usluge naših poslovnih partnera koji bi ih mogli zanimati. Takvi reklamni kolačići trećih osoba ne omogućuje Vašu identifikaciju. Posebice, ti se podaci ne povezuju s Vašim identifikacijskim osobnim podacima.
Ovu vrstu kolačića također možete isključiti u postavkama svog preglednika. Takvi se kolačići inače automatski brišu nakon 38 mjeseci.
4.1.6. Google Analitika
Za potrebe legitimnih interesa Alca Zagreb ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, radi optimizacije našeg mrežnog mjesta, koristimo Google Analitiku, usluge analiza mrežnog mjesta koju pruža Google LLC iz SAD-a (dalje: Google). U vezi s tim uslugama analiziranja stvaraju se pseudonimizirani korisnički profili i koriste se kolačići. Putem kolačića prikupljaju se podaci o Vašem korištenju našeg mrežnog mjesta koje se prenose se na Googleove poslužitelje i tamo se pohranjuju:
• vrsta i verzija preglednika;
• vrsta i verzija operativnog sustava;
• URL internetske stranice, odnosno aplikacije preko koje ste se povezali s našom internetskom stranicom;
• IP-adresa Vašeg uređaja s kojim se putem interneta spajate na naše internetske stranice ili mobilne aplikacije;
• vrijeme spajanja.
Navedeni se podaci koriste za vrednovanje korištenja mrežnog mjesta, izradu izvješća o aktivnostima na mrežnom mjestu i pružanje usluga povezanih s uporabom mrežnog mjesta i interneta u svrhu istraživanja tržišta i upravljanja mrežnim mjestom. Navedeni se podaci mogu prenositi trećim osobama na temelju ugovora ili zakona. Vaša se IP-adresa ni u kojem se slučaju ne povezuje s drugim podacima Googlea. IP-adrese se anonimiziraju (tzv. IP-Masking).
Spremanje kolačića na svom uređaju možete onemogućiti u postavkama svog preglednika, ali napominjemo kako to može utjecati na Vaše korisničke doživljaje, odnosno na uredni rad značajki našeg mrežnog mjesta. Osim toga, evidentiranje podataka prikupljenih putem kolačića koji se odnose na Vaše korištenje, uključujući Vašu IP-adresu, kao i njihovu daljnju obradu od strane Googlea možete onemogućiti preuzimanjem dodatka za blokiranje Google Analitike. Time će se na Vašem uređaju pohraniti opt-out kolačić za odjavu koji će onemogućiti buduće evidentiranje Vaših podataka prilikom posjeta odgovarajuće internetske stranice preko istog preglednika. Drugim riječima, kolačić za odjavu važi samo za isti preglednik na istom uređaju i samo za naše internetske stranice. Ako u svom pregledniku izbrišete ovaj kolačić, morat ćete ponovno odjaviti Google Analitiku. Više informacije o zaštiti podataka u okviru Google Analitike pronaći ćete na ovoj internetskoj stranici.
4.1.7. Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama
Za potrebe legitimnih interesa Alca Zagreb ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, naime radi dodatne promocije našeg društva, proizvoda i usluga, na svom mrežnom mjestu postavljamo dodatke za povezivanje s društvenim mrežama Facebook i Instagram. Takve promidžbene i reklamne svrhe smatraju se legitimnim interesima u smislu odredbi Uredbe. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je pružatelj odgovarajuće društvene mreže. Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama aktiviraju se metodom dvostrukog klika za bolju zaštitu privatnosti posjetitelja našeg mrežnog mjesta.
Facebook
Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu Facebook kojeg nudi Facebook Inc. iz SAD-a. Facebookov dodatak označen je Facebookovim logotipom ili dodatkom „Like“ odnosno „Share”. Više informacija o Facebookovim dodacima dostupno je ovdje. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje Facebook prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici, čak i ako nemate vlastiti profil na Facebooku ili ako niste u tom trenutku prijavljeni na svoj profil na Facebooku. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno Facebookovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju. Ako ste u trenutku posjeta našim internetskim stranicama prijavljeni na svoj profil na Facebooku, Facebook može Vaš posjet našem mrežnom mjestu neposredno povezati s Vašim profilom na Facebooku. Ako aktivirate gumb „Like“, ti se podaci također izravno šalju Facebookovim poslužiteljima i tamo pohranjuju. Podaci se osim toga objavljuju i na Vašem profilu na Facebooku i prikazuju Vašim prijateljima na Facebooku. Ako ne želite da Facebook poveže podatke o Vašem posjetu našem mrežnom mjestu neposredno s Vašim profilom, morate se prije posjeta našem mrežnom mjestu odjaviti s Facebooka.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane Facebooka kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati u Facebookovim Pravilima o upotrebi podataka.
Facebookove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje Facebooka.
Instagram
Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu Instagram kojeg nudi Instagram Inc. iz SAD-a. Dodatak za Instagram Feed je dodatak za WordPress koji omogućuje prikaz fotografija objavljenih na Vašem profilu na Instagramu na internetskim stranicama. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Instagramovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje Instagram prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno Instagramovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane Instagrama kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati u Instagramovoj Politici privatnosti.
Instagramove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje Instagrama.

4.2. Sklapanje i izvršenje ugovora
4.2.1. Sklapanje ugovora
Predmet poslovanja Alca Zagreb uključuje, između ostalog, veleprodaju, maloprodaju, kao i prodaju na daljinu roba i usluga putem internetske trgovine na našem mrežnom mjestu. U vezi s tim obrađujemo Vaše osobne podatke potrebne za sklapanje i izvršenje ugovora, posebice:
• ime i prezime;
• adresa za ispostavljanje računa i isporuku;
• adresa e-pošte za kontakt;
• podaci za izdavanje računa i plaćanje;
• eventualno datum rođenja;
• eventualno broj telefona ili mobitela za kontakt.
Pravna osnova za ovu obradu Vaših osobnih podataka sadržana je u odredbi članka 6. stavka 1. točke (b) Uredbe, tj. jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem ste ugovorna strana ili kako bi se poduzele radnje na Vaš zahtjev prije sklapanja s Vama takvog ugovora. Vaše ćemo osobne podatke u navedene svrhe obrađivati i čuvati do izvršenja odgovarajućeg ugovora i 5 (slovima: pet) godina nakon toga u dokazne svrhe u slučaju eventualnih sporova, odnosno u dužem roku ako je propisan zakonom ili drugim propisom donesenim na temelju zakona (primjerice, u porezne svrhe).
4.2.2. Identitet, bonitet i naplata
Ako je potrebno, provjerit ćemo Vaš identitet, uključujući uz pomoć pružatelja odgovarajućih usluga. Pravna osnova za takvu obradu Vaših osobnih podataka sadržana je u odredbama članka 6. stavaka 1. točke (b) – za potrebe priprema za sklapanje, sklapanja i izvršenja ugovora, kao i točke (f) Uredbe – radi zaštite naših legitimnih interesa. Pritom, vodimo računa i o zaštiti Vašeg identiteta u cilju sprečavanja pokušaja prijevara kako na Vašu, tako i na našu štetu. Vaše identifikacijske podatke pohranjujemo na Vašem korisničkom računu na našem mrežnom mjestu, odnosno na Vašem računu gosta, ako niste registrirani korisnik.
U postupku narudžbe provjeravamo također Vaš bonitet kako bismo Vama omogućili korištenje odgovarajućih sredstava plaćanja. U tu svrhu Vaše osobne podatke otkrivamo pružateljima odgovarajućih usluga, naime, Vaše ime i prezime, adresu stanovanja, datum rođenja, a na temelju Vaše privole u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) Uredbe.
Privolu za provjeru Vašeg boniteta zatražit ćemo od Vas na odgovarajućem koraku već na samom postupka narudžbe, pri čemu ćete imati priliku povući svoju privolu kako prije tako i nakon dovršetka postupka narudžbe. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade Vaših osobnih podataka prije toga. Nakon dovršetka postupka narudžbe privolu možete opozvati upućivanjem takvog zahtjeva na adresu e-pošte navedenu na našoj internetskoj stranici za kontakt.
Ako nam ne date ili povučete privolu prije završetka kupnje, imat ćete priliku podnošenja narudžbe u svojstvu gosta. Međutim, u takvom ćemo Vam slučaju moći ponuditi samo onaj način plaćanja koji za nas ne predstavlja kreditni rizik. Inače, Vaše podatke u vezi s provjerom boniteta pohranjujemo na Vašem korisničkom računu na našem mrežnom mjestu, odnosno na Vašem računu gosta, ako niste registrirani korisnik.
Ako ste kod nas već jednom kupovali, Vaši podaci koje smo pohranili mogu se koristiti za tzv. scoring. Pod scoringom se podrazumijeva matematičko-statistička metoda prognoziranja vjerojatnosti rizika pomoću koje se ocjenjuje rizičnost kupca na temelju prikupljenih informacija i iskustava.
U slučaju zakašnjenja s plaćanjem, Vaše osobne podatke možemo proslijediti pružateljima odgovarajućih usluga radi naplate našeg dospjelog potraživanja u skladu s važećim pravnim propisima. Pravna osnova za ovu vrstu obrade Vaših osobnih podataka sadržana je u odredbama članka 6. stavaka 1. točke (b) – za potrebe izvršenja ugovora, kao i točke (f) Uredbe – radi zaštite naših legitimnih interesa. Pritom, naplata potraživanja, uključujući naplatu prisilnim putem, predstavlja naš legitimni interes.

4.3. Marketing i promidžba naših proizvoda i usluga, uključujući profiliranje

4.3.1. Izravni marketing poštom
Kada od nas nešto kupite i ostavite nam svoje podatke za kontakt u vezi s kupoprodajom naših proizvoda i/ili usluga, vodimo Vas kao stalnog klijenta. Po zakonu je dopušteno slanje marketinških, promidžbenih, odnosno reklamnih materijala poštom bez posebne privole za to. U svakom slučaju ćemo s Vašim osobnim podacima, koji uključuju poštansku adresu, postupati savjesno i s istom pažnjom kao i sa svim Vašim drugim osobnim podacima, uključujući provođenje tehničkih i organizacijskih sigurnosnih i zaštitnih mjera i ograničenje pristupa tim podacima samo za naše ovlaštene radnike ili radnike izvršitelje obrade koji nam temeljem ugovora pružaju određene usluge u svezi s obradom Vaših osobnih podataka (primjerice, naše marketinške agencije, pružatelji poštanskih usluga i sl.).
4.3.1. Izravni marketing e-poštom i telefonom
Vaše ćemo osobne podatke obrađivati u marketinške svrhe za što ćemo od Vas tražiti izričitu privolu, odnosno suglasnost prilikom predaje registracijskog obrasca bilo na našim internetskim stranicama, bilo putem pošte.
Naime, koristit ćemo Vaše osobne podatke da Vas obavještavamo o našim marketinškim aktivnostima poput popusta, akcija ili nagradnih igara, o našoj ponudi, primjerice o novim proizvodima ili uslugama, kao i za komunikaciju s Vama u slučaju ako nas kontaktirate s pitanjima, prijedlozima ili primjedbama u vezi s našim proizvodima ili poslovnoj djelatnosti.
Osim toga, Vaše osobne podatke možemo koristiti za potrebe internih analiza i izvješća o ponašanju naših kupaca u cilju poboljšanja naše ponude, marketinških i promidžbenih aktivnosti te poslovanja općenito. U takvim slučajevima možemo koristiti metode automatizirane obrade osobnih podataka za potrebe tzv. profiliranja, odnosno izrade profila.
Davanje osobnih podataka za navedene svrhe je dobrovoljno, ali su nam ti podaci potrebni da bismo te svrhe mogli ostvariti, odnosno da bismo Vas mogli informirati o našim marketinškim, odnosno promidžbenim aktivnostima ili odgovoriti na Vaša pitanja, primjedbe ili zahtjeve. Stoga, ako nam ne date sve ili neke od podataka, nećete moći sudjelovati u određenom programu pogodnosti, odnosno nećete primati one marketinške sadržaje na one načine za koje niste dali svoju privolu, odnosno suglasnost.
Po zakonu je također dopušteno da bez Vaše posebne privole, odnosno suglasnosti upotrebljavamo podatke o Vašoj e-mail adresi koju smo od Vas pribavili u svrhu prodaje proizvoda i/ili usluga za izravnu promidžbu i prodaju isključivo vlastitih sličnih proizvoda ili usluga. Pritom Vam dajemo jasnu i nedvojbenu mogućnost besplatnog i jednostavnog prigovora na takvu uporabu Vaše e-mail adrese prigodom njezina prikupljanja i prigodom zaprimanja svake e-poruke koju Vam uputimo.
Drugim riječima, u svakom trenutku nas možete obavijestiti da više ne želite primati naše reklamne, marketinške, odnosno promidžbene materijale te ćemo odmah prestati s takvom komunikacijom, a Vaše ćemo osobne podatke izbrisati iz naših sustava u skladu s pravilima o čuvanju i brisanju osobnih podataka kako su detaljnije opisana niže u odjeljku 5. ove Politike.
Nećemo obrađivati Vaše osobne podatke ni u kakve druge svrhe bez posebne prethodne obavijesti o tome, a po potrebi i Vaše zasebne privole.
4.3.2. Što je profiliranje i koja su Vaša prava?
Radi se o obliku automatizirane obrade osobnih podataka koji se sastoji od uporabe osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s Vašim interesima i potrošačkim ponašanjem u vezi s našom ponudom, marketingom, promidžbom i općenito poslovanjem, posebno za analizu ili predviđanje takvih aspekata ponašanja. Iako Vaše osobne podatke koristimo za izradu profila, odnosno za profiliranje naših kupaca i njihovih potrošačkih navika, takvom obradom Vaših osobnih podataka ne donose se odluke koje se temelje isključivo na automatiziranoj obradi i proizvode pravne učinke koji se na Vas odnose ili na sličan način značajno utječu.
U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka za potrebe izravnog marketinga, što uključuje izradu profila kako je ovdje objašnjeno. Nakon što dobijemo Vaš prigovor, prestat ćemo obrađivati Vaše osobne podatke u takve svrhe.
Svoje pravo na prigovor možete ostvariti upućivanjem na e-mail adresu navedenu na našoj internetskoj stranici sa zahtjevom da se želite odjaviti s našeg popisa za izravni marketing ili da se protivite da se Vaši osobni podaci koriste za izradu profila. Isto tako, odjavu za izravni marketing putem e-pošte možete ostvariti korištenjem linka za odjavu koji je dostupan u svakoj e-poruci koju Vam pošaljemo.
4.3.3. Primanje e-biltena
Na našem mrežnom mjestu također nudimo mogućnost da se prijavite za primanje našeg newsletter-a (e-biltena). Svoju prijavu i privolu za primanje našeg newsletter-a (e-biltena) također možete povući u svakom trenutku korištenjem linka za odjavu koji je dostupan u svakoj e-poruci koju Vam pošaljemo ili upućivanjem odgovarajućeg zahtjeva na adresu e-pošte navedenu na našoj internetskoj stranici za kontakt.

5. Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Vaše ćemo osobne podatke čuvati za vrijeme potrebno za postizanje odgovarajućih opisanih svrha, tj. sve dok želite ostati s nama u kontaktu i/ili dok želite primati naše obavijesti sukladno preferencijama o kojima ste nas obavijestili prilikom davanja svojih osobnih podataka, odnosno dok ne povučete privolu koju ste nam dali u određene svrhe.
Nakon Vaše odjave, Vaše ćemo osobne podatke čuvati još najduže 6 (slovima: šest) mjeseci računajući od datuma primitka Vaše odjave u svrhu evidencije u slučaju eventualnih naknadnih upita, zahtjeva ili sporova, osim ako za određene svrhe nije određen posebni (kraći ili duži) rok čuvanja Vaših osobnih podataka, bilo na temelju odredbi važećih pravnih propisa, bilo radi zaštite legitimnih interesa, kako naših, tako i Vaših ili pak interese trećih osoba.
U svakom slučaju, ako zaprimimo Vašu odjavu, opoziv privole, zahtjev za ograničenjem obrade Vaših osobnih podataka, odnosno bilo koji sličan prigovor, odmah ćemo prestati s bilo kakvim komunikacijama marketinške naravi prema Vama i deaktivirati Vaše osobne podatke, te će njihova pohrana u određenom roku biti jedini način njihove obrade prije njihova trajnog brisanja, odnosno uništenja na drugi način.

6. Kako štitimo Vaše podatke?

Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Stoga smo osigurali da se Vaši osobni podaci obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s važećim pravnim propisima i standardima prakse. Provodimo odgovarajuće tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu podataka od sigurnosnih rizika kao što su slučajni, neovlašteni, nezakoniti ili na drugi način neželjeni pristup podacima, njihovo uništavanje ili gubitak ili otkrivanje te osiguravamo takvu razinu sigurnosti koja odgovara rizicima obrade podataka.
Vaši podaci se čuvaju na zaštićenoj internoj serverskoj infrastrukturi kojoj je pristup neomogućen izvana. Pristup serverskoj infrastrukturi imaju samo osobe ovlaštene za njezino održavanje, a pristup osobnim podacima imaju samo naši ovlašteni radnici, odnosno ugovorni suradnici s ograničenim pravima obrade sukladno pravilima sadržanim u ovoj Politici privatnosti.
U internetskom okruženju Vaši se osobni podaci, uključujući posebice podatke o plaćanjima, prenose uz primjenu uobičajenog sigurnosnog standarda SSL (Secure Socket Layer). SSL je sigurni i provjereni standard koji se koristi, primjerice, i kod online bankinga.

7. Tko ima pristup Vašim podacima i kome se oni otkrivaju?

Vaše osobne podatke možemo otkriti, odnosno omogućiti pristup Vašim osobnim podacima nadležnim tijelima sukladno zakonskim obvezama, nekim od naših poslovnih partnera, primjerice, marketinškim agencijama koje angažiramo za organizaciju određenih promidžbenih aktivnosti ili pružateljima IT usluga koji održavaju naše informacijsko-komunikacijske mreže i sustave, poslovnim bankama ili pružateljima usluga kartičnog poslovanja u vezi s izvršenjem kupoprodaje. S takvim smo partnerima sklopili ugovore kojima se osiguravaju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite Vaših osobnih podataka, obveza njihove obrade isključivo sukladno našim uputama i obveza čuvanja njihove povjerljivosti, kao i zabrana korištenja Vaših osobnih podataka u bilo koje svrhe osim određenih u odgovarajućem ugovoru.
U svakom slučaju Vaše osobne podatke ne prenosimo izvan granica Europskog gospodarskog prostora čije zemlje-članice osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka.
Iznimno, podaci koji se prikupljaju putem različitih kolačića društvenih mreža i drugih trećih osoba iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) mogu se prenositi na njihove poslužitelje koji se mogu nalaziti u SAD-u. U takvom slučaju, prijenos osobnih podataka vršit će se ili u okviru europsko-američkog sustava zaštite privatnosti Privacy Shield ili na temelju ugovora s primateljima Vaših osobnih podataka u takvim zemljama usklađenih sa Standardnim ugovornim klauzulama za prijenos osobnih podataka odobrenim od strane Europske komisije, a kako bi se zajamčila razina zaštite Vaših osobnih podataka sukladna zahtjevima europskog prava o zaštiti osobnih podataka.

8. Koja su Vaša prava i kako ih možete ostvariti?

Vaša prava u vezi s našom obradom Vaših osobnih podataka su:
a) na pristup svojim osobnim podacima, tj. Vaše pravo da od nas dobijete potvrdu da il se obrađuju Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo dobiti kopiju Vaših osobnih podataka koji se obrađuju;
b) na ispravak, odnosno nadopunu netočnih osobnih podataka koji se odnose na Vas bez nepotrebnog odgađanja, među ostalim i davanjem dodatne izjave;
c) na brisanje Vaših osobnih podataka, posebice u slučajevima ako:
– više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
– su nezakonito obrađeni;
– povučete, u cijelosti ili djelomično, privolu koju ste nam dali za obradu Vaših osobnih podataka u navedene svrhe i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;
– se moraju brisati zbog poštovanja pravne obveze prema važećim pravnim propisima;
d) na ograničavanje obrade u sljedećim slučajevima:
– ako osporavate točnost svojih osobnih podataka, na razdoblje kojim se nama omogućuje provjera točnosti osobnih podataka;
– ako je obrada nezakonita, ali se protivite brisanju Vaših osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe;
– ako mi više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
e) mogućnost ulaganja prigovora na obradu Vaših osobnih podataka za potrebe direktnog marketinga, što uključuje zabranu izrade profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom;
f) podnijeti pritužbu u vezi s obradom Vaših osobnih podataka Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb (www.azop.hr).
Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, možete nam se obratiti sa zahtjevom na e-mail adresu zastitapodataka@fabbeauty.eu.

 

Isprintajte ovu stranicu